субота, 4. јануар 2020.

Jovanjica za sve

AV se ponovo uhvatio sirotog poligrafa, kome je ovom prilikom dao zadatak da dokaže kako ni on lično ni Familija nisu povezani sa plantažom marihuane u Jovanjici.
AV pokazuje strasnu, fetišističku opsednutost simpatičnom poligrafskom napravom. Naročito izaraženu kada je čupavo. Tu mu je valjda neki magijski predmet, šta li.

U ovom slučaju, poligraf bi mogao i da se rastereti. Da ne trokira od silnih zaduženja. Stvar je krajnje jednostavna. Dovoljno je pregledati listinge telefonskih poziva jovanjičkog plantažera (inače uglednog SNS biznismena) i Familije pa videti ko je koga i kada zvao.
Šire gledano, poligraf bi, valja priznati, bitno pojednostavio i pojeftinio pravosudni sistem. Uz ovu čarobnu spravu nam ne trebaju ni sudije, ni tužilaštvo. Dovoljno je da policija privede poligrafu osumnjičeno lice i to je to.
Sve se nešto mislim, da li bi poligraf umeo da kaže i šta li će braći Dalton tolika marihuana? Za ličnu, poslovnu ili političku upotrebu?
Secujem na političku, mada ni poslovnu ne treba zanemariti.
Već vidim braću Dalton kako, uz sasluženje svoje svite, motaju džoint za sve one koji će izaći na naredne „izbore“ i glasati za izbornu listu Jovanjica za sve, čiji će nosač biti AV, ko drugi. Slutim da će se i izborna „opozicija“ ogrebati za koji dim.