четвртак, 2. мај 2019.

Napred naši prilikaši

Daklem, B. Srbljanović, iliti Biki Srki, uspela je ponovo da oko sebe podigne dosta prašine. Ništa novo. Oduvek je bila vešta u samodramatizaciji i samopromociji.
I njeno političko opredeljenje je, zapravo, stara priča. Biki Srki je uvek bila ono što je, u datom trenutku, bilo najisplativije biti. O početnog četnikovanja do uvlačenja Vučiću i Brnabićki. I uvek je umela da se preporuči onima kojima se treba preporučiti.
Iza svih prividnih mena, deluje ista bezobzirna volja za uspehom.

Biki Srki ume da upravlja svojom karijerom. Ima izoštren njuh za odnose moći.
Bez brige, baciće se ona kamenom i na Vučića i na Brnabićku kada proceni da joj to donosi više nego da im se dodvorava. Biće to onda kada AV-a, i njegovu ličnu premijerku, puste niz vodu u Berlinu, Briselu i Vašingtonu. Zna Biki Srki veoma dobro šta je glavni zaplet i ko su glavni junaci naše melodrame.
Biki Srki je deo našeg prilikaškog političkog miljea.
O njenom spisateljskom učinku ne bih da sudim. Ograničiću se na: nisam ljubitelj. Slabo marim kurentnu kulturnu robu, nerado kušam jelo koje mi kuhinja natura, nisam fan trendi veličina. Znam kako funkcionišu mehanizmi naduvavanja. I šta od naduvanih veličina ostane kada se ti mehanizmi stave van pogona.
Svemu u svemu: napred naši prilikaši!
Srećan ti put, Biki Srki!