уторак, 21. март 2017.

СУП: Проглашени добитници награде SRPSKA SARMA

СУП: Проглашени добитници награде SRPSKA SARMA
СУП (Синдикат Удружених Писаца): Саопштење број 4
На основну темељно спроведених истражних радњи, остваривши увид у бројна дела, извештаје са терена и документацију, издвојивши притом фотографију у прилогу (извор: Ласло Блашковић Гле, 2017, http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:644669-Uspomene-setaca-bez-granica), жири SRSPKE SARME је, на дан пролећне РАВНОдневице, једногласно одучио да додели следеће награде:


1. Види Огњеновић награду МИШОМОР за животно дело и деловање у књижевности, уметности и култури. Ђенералица Вида (коју неки погрешно или у шали називају „госпођом“) деценијама гвозденом руком успешно води сопствену паравојну књижевну формацију. Под одлучном командом Ђенералице Виде, ова паравојна формација је запосела сва стратешка места српске књижевности и све иоле даровите ауторе протерала у земљу Недођију. Успех достојан дивљења и овако високог признања.
2. Михајлу Пантићу награду ДОБРОЉУБ за висока етичка постигнућа у српској књижевности, уметности и култури. Вођен високим етичким циљевима, друг Михајло је добар друг онима који су му је потребни а понајбољи сам себи. Као страстан пецароš (познат као Мика Удица-што не треба бркати са митским му претком из САНУ под именом Добрица!), упецао је небројено функција, награда и признања: поштен какав јесте, није их појео него их још увек одржава у животу. Спада међу наше најуспешније књижевне риболовце, тј. ловце у мутном.
3. Владиславу Бајцу награду КОТЛОКРПА за најосредњији књижевни опус. Овај мултикултурни посленик, познат и као Мистер Емптинесс или Црна Рупа, успео је да постигне наизглед немогуће – да се у току своје дугогодишње  каријере (за коју нико није помишљао да је „књижевна“, осим њега лично!) ниједном једином реченицом не вине изнад најосредњије осредњости. Непоновљив пример у нас, достојан да као такав уђе у све уџбенике грађанског васпитана за основне школе. Мистер Емптинесс се такође истакао издавачком и уредничком делатношћу а његов науспешнији уређивачки подухват, чувени књижевни лист „Хупер“ увео је извесне, енигматске аспекте у нашу књижевност.
Жири SRSPKE SARME је радио у саставу:
– академик Слободан Јовановић, потпредседник
– проф. др Arhiepiskop Сава (Дамјанов?), потпредседник
– др Анимус Гоиковски, балкански нунције, високоположени, потпредседник
– сецрет саветник Дејан Симоновић пл. Дејановић, потпредседник
– публисхер Божана Гојковић, потпредседница
SRSPKA SARMA се додељује два пута годишње на дан пролећне и јесење равнодневице. Наградни фонд износи 123.000 евра, као допринос самозатајних појединаца, установа и предузећа из земље и иностранства.
Износ се равноправно распоређује на три награде за три области.
Награде ће се лауреатима уручити на најрадоснији дан, 1. априла 2017, на свечаној церемонији у београдском хотелу „Цроwн Плаза“ (с почетком у 20х), уз присуство Жирија, медија и крканлука најизврснијег. Свечана тоалета обавезна.

СУП
20. марта 2017. године
Izvor: https://www.facebook.com/SUP-Sindikat-Udru%C5%BEenih-Pisaca-138850013295158