среда, 8. март 2017.

СУП: SRPSKA SARMA се увелико крчка

СУП: SRPSKA SARMA се увелико крчка
СУП (Синдикат Удружених Писаца): Саопштење број 3

Обавештавамо јавност да се SRPSKA SARMA увелико крчка. На припреми SRPSKE SARME ради жири састављен од врхунских књижевних кувара са вишегодишњим кулинарским и жирантским искуством. Користе се искључиво провразредни састојци. Рад жирија је обавијен паром.

Најодлучније одбацујемо спекулације, које се проносе књижевном чаршијом, да су добитници награде SRPSKA SARMA унапред познати. Нико, па ни сам жири, још увек не зна шта ће изаћи из овог лонца. Опомињемо злонамерне да престану са ширењем гласина јер СУП има начина и средстава да им стане на пут.
Имена добитника ове најпрестижније, најукусније и најзначајније српске награде за књижевност, уметност и културу ће бити позната чим кулинарско-истражни жирантски органи заврше свој посао. Јавности ће та имена бити благовремено саопштена.

Подсећамо ће се SRPSKA SARMA  додељивати два пута годишње на дан пролећне и јесење равнодневице. Наградни фонд износиће 123.000 евра, као допринос самозатајних мецена: појединаца, установа и компанија из земље и иностранства.
Износ ће равноправно бити распоређен на три награде за три области.
Те награде су:
МИШОМОР за дело и деловање у српској књижевности, уметности и култури;
ДОБРОЉУБ за висока етичка постигнућа у српској књижевности, уметности и култури;
КОТЛОКРПА за најосредњији књижевни опус.

СУП
8. март 2017. године