субота, 21. јануар 2017.

Melanija Tramp potomak poslednjeg Obrenovića

Iz pre neki dan otkrivenih dnevničkih beležaka ličnog sobara Aleksandra Obrenovića saznajemo da ovaj se ovaj vladar nije, kao kakav šonja, slepo držao suknje Drage Mašin, što ga je stajalo glave i prestola (ovo dvoje ne ide nužno zajedno, pomislimo li koliko ih je obezglavljenih na prestolima, predsedničkim i premijerskim mestima) jer srpski oficirski kor, na čelu sa mužjačinom Apisom, nije mogao da podnese pomisao da se jedan srpski muškarac, uz to i kralj, nalazi pod papučom jedne žene. Ta sramota se morala krvlju sprati.
Naprotiv, sudeći po njegovom sobaru, ovaj vladar je posezao i za drugim suknjama.

Tako je, provodeći vrele avgustovske dane na Bohinjskom jezeru, i time turistički osvajajući prostor buduće države, Aleksandar Obrenović upoznao prelepu, neodoljivu krčmarevu kći. Već na prvi pogled, planula je obostrana strast. Devet meseci kasnije, zakmečao je i plod te romanse. Zanosna krčmareva kći je bila čukunbaka Melanije Tramp.
Sama Melanija nikada nije zaboravila svoje srpske korene. Jednom prilikom se poverila bliskoj prijateljici da joj obrenovićevska krv obećava životni uspeh.
Iz izvora bliskih porodici Tramp saznajemo da Melanija svome suprugu, u najintimnijim trenucima, na vrhuncu strasti, dahtavo šapuće: „Donalde, spasi Srbe“.
Piše „Doušnik“.