недеља, 27. септембар 2015.

Neodoljiva lakoća lupetanja

Svoj uvodnički uradak Liki Smaki je završila tvrdnjom da je Zoran Šaraj Malo Milanović, ohrabren sopstvenom tabloidnom retorikom, promptno raspisao izbore sa nadom da ih tabloidno dobije. Pronicljivoj Liki Smaki je, u žurbi ili neobaveštenosti, promakla jedna sitnica. Izbori u Hrvatskoj tek treba da budu raspisani, a parlamentarne izbore ni Tamo, kao ni Ovde, ne raspisuje premijer već predsednik, u tamošnjem slučaju predsednica. Ponela je našu Liki, valjda, neodoljiva lakoća lupetanja.

Glavna urednica „Politike“, politički prepodobna, i prepredena, Liki Smaki se u uvodniku „Premijer i tabloidi“ (subota, 26. septembar 2015), pozabavila tamošnjim i ovdašnjim prvim ministrom, Zoranom Šaraj Malo Milanovićem (poznatim i kao Zoki Blokada ili Dalje nećeš moći) i hristolikim Aleksandrom Ja To Ne Razumem Vučićem. Pozabavila se i tamošnjim i ovdašnjim tabloidima, tamo umerenijim, ovde pomamljenijim od prvog ministra.

Nenadmašna Liki Smaki nam je lepo objasnila da su ovdašnji tabloidi nezavisni, iako nestašni, i da se ni Aleksandar Ja To Ne Razumem Vučić ne petlja u njihovo uređivanje niti preko njih poručuje ono što mu je, iz raznih razloga, nezgodno da sam kaže. Vulin je, rekli bi zlobnici, za takve zadatke uvek na raspolaganju, ali nije red da sve padne na nejaka vulinovska pleća.
Svoj uvodnički uradak Liki Smaki je završila tvrdnjom da je Zoran Šaraj Malo Milanović, ohrabren sopstvenom tabloidnom retorikom, promptno raspisao izbore sa nadom da ih tabloidno dobije.
Pronicljivoj Liki Smaki je, u žurbi ili neobaveštenosti, promakla jedna sitnica. Izbori u Hrvatskoj tek treba da budu raspisani, a parlamentarne izbore ni Tamo, kao ni Ovde, ne raspisuje premijer već predsednik, u tamošnjem slučaju predsednica.
Ponela je našu Liki, valjda, neodoljiva lakoća lupetanja.