петак, 27. децембар 2013.

Ukinuta 2014. godina

U sklopu mera sveobuhvatne štednje, a u cilju poboljšanja životnog standarda građana i što skorijeg ulaska u Evropsku uniju, Vlada Srbije je odlučila da ukine 2014. godinu, izjavio je premijer Vučić-Dačić.
Ministri privrede i finansija su istakli da su nadležne službe ustanovile neodrživo i neodgovorno rasipništvo naših građana. Otkriveno je, naime, da još uvek ima onih koji jedu svih sedam dana u nedelji, poneki čak i tri obroka dnevno.

Ministarka zdravlja je primetila da, pored preterane ishrane, naši građani imaju i druge nezdrave navike. Žive predugo, što nepovoljno utiče na njihovo zdravstveno stanje i opterećuje fond zdravstvenog osiguranja. Medicinska nauka je odavno utvrdila da ko kraće živi, živi zdravije. Vlada Srbije je pozvala građane da, u što većem broju, iskažu svoj patriotizam i pribegnu samoukidanju. Vlada je spremna da im, po dotiranim cenama, obezbedi odgovarajuća sredstva. Onima koji preteknu, Vlada čvrsto obećava bolji život, čim vremenske prilike to dozvole.
Predsednik Srbije je podržao ovu meru Vlade, uočio je odavno da ga 2014. prati i prisluškuje, predloživši da se odmah ukinu i 2015, 2106. i 2017. godina. Predsednik je dodao da ga niko, nikada i ni pod kakvim uslovima neće posvađati sa premijerom Vučićem-Dačićem.